Denne opskrift på grillet svinemørbrad er en af de bedste måder at tilberede svinemørbrad på.
Saftig, lækker og pyntet med flotte krøller af forårsløg.
Giver 8 forretter
# Ingredienser
6 cl sojasauce
2 spsk tør rødvin
1 spsk brunt sukker (farin)
1 spsk honning
2 tsk rød frugtfarve
(valgfrit)
½ tsk stødt kanel
1 forårsløg med top,
skåret i halve
1 fed hvidløg, fint hakket
2 hele svinemørbrad
(ca 360 g pr stk) afpudset
Krøller af forårsløg
(opskrift følger) til pynt
* Fremgangsmåde
1. Bland sojasauce,
vin, sukker, honning, frugtfarve, kanel, løg og hvidløg i en stor skål.
Tilsæt kødet; vend
det så marinaden dækker helt.
Dæk det til og køl i
1 time eller natten over, vend kødet lejlighedsvist.
2. Forvarm ovnen til
190 °C.
Afdryp kødet og gem
marinaden.
Læg kødet på risten
over bradepanden.
Bages i 45 min eller
indtil det ikke længere er rødt i midten, vendes og pensles jævnligt med
marinaden.
3. Tag kødet ud af
ovnen; lad det afkøle.
Skær det i diagonale skiver.
Pynt med krøller af
de forårsløg hvis det ønskes.
Krøller af forårsløg
6 til 8 forårsløg
med grønne toppe
koldt vand
10 til 12
isterninger
1. Skær den hvide
del af løget; gem dem til anden brug.
Klip toppene i
stykker af 10 cm.
2. Brug en skarp
køkkensaks og klip hvert stykke af de grønne toppe i meget tynde strimler på
langs, næsten ned til begyndelsen af toppen, klip 6 til 8 strimler i hvert
stykke top.
3. Fyld en stor skål
halvt op med koldt vand.
Læg forårsløgtoppe
og isterninger i.
Køl dem indtil
løgene krøller, ca 1 time; afdryp dem.
Giver 6-8 krøller
Krøller af forårsløg:
Trin 1: Klip løgene.
Trin 2. Klip toppene
i strimler.
Trin 3: Læg
løgtoppene i koldt vand.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------