Aftensmad Hovedret Grill. Arbejdstid: ca. 30 min. Skal trække: 1-2 timer. Grill-tid: ca. 6 min.
Middelsvær at lave.
Mellem pris (6 personer) z
# Ingredienser
til Grillspid, græske suvlakia:
1 kg skært lammekød
(fra bov eller kølle)
Marinade:
1 dl olie
saft af 1 citron
1 tsk merian
og/eller timian
2 fed hvidløg
salt og peber
Endvidere:
2 grønne
peberfrugter
400 g små tomater
salt og peber
*
Sådan laves Grillspid,
græske suvlakia:
1. Puds kødet helt
rent og skær det i terninger på ca. 2 cm.
Marinade:
2. Bland olie og
citronsaft og tilsæt merian/timian og de pillede, hakkede fed hvidløg.
Hæld marinaden over
kødet og lad det trække heri på et køligt sted i 1-2 timer.
Vend af og til.
3. Befri
peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i firkanter.
Skyl og tør
tomaterne.
Spid:
4. Tag kødet op af
marinaden og kom det på spiddene, vekslende med stykker af grøn peber og små
tomater.
Sørg for at trykke
kød og grønsager godt sammen på spiddet, så det sidder fast.
5. Læg spiddene
10-15 cm fra grill-element eller glødelag, drys dem med lidt salt og peber og
grill dem ca. 6 min. i alt.
Vend spiddene et par
gange under grilningen og pensl dem eventuelt med lidt af den resterende
marinade.
Tips: Server spiddene med rispilaf og tzaziki,
se Agurkesalat, græsk.
Prøv, som i
Grækenland, at sætte små stykker friske laurbærblade mellem kødstykkerne på spiddet.
Se flere
opskrifter med Grillspid
Se flere
opskrifter med Grill
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------