Grillstegt ørred
serveres med krydderurtesmør og kogte kartofler.
Fede fisk som laks,
makrel, sild, ørred og forel er bedst egnet til grillstegning. Magre fisk kan
også grillsteges, men de bør altid pakkes i folie med et par smørklatter og
evt. krydderurter.
Tænd grillen i god
tid og begynd ikke at grillstege før der er dannet et fint glødelag, det tager
ca 20 min. Små fisk steges i nærheden af glødelaget mens større fisk steges
15-20 cm fra glødelaget.
Til 4 personer. Marineringstid:
1 time. Tilberedningstid: 10 min. Grilltid: 15-20 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
4 små ørreder eller
foreller
salt
Marinade:
1 dl olie
1 spsk citronsaft
1 tsk merian eller
oregano
1 spsk hakket
persille
2 tsk knust peber
* Tilberedning
1. Rens og skyl
fisken. Tør den godtog læg den i en skål.
2. Pisk marinaden
sammen og hæld den over fisken.
Lad den trække
hermed 1 times tid.
3. Læg fisken på
risten over gløderne eller kom den i grill net.
Grillsteg ørrederne
7-10 min. på hver side og pensl jævnligt med marinaden.
4. Drys salt på den
færdigstegte fisk og server den med kogte kartofler, citron både og persille-
eller
dildsmør.
Tips
Grillstegt laks
eller ørred kan inden grillstegningen marineres i 1 dl olie tilsat 2-3 spsk
citronsaft.
Lægges et par
fennikelkviste på gløderne de sidste 2 min. af stegetiden, får fisken en god
aroma.