De
dejlige danske asparges og nye kartofler skal nydes, mens de er her. Begge dele
smager herligt til en grillstegt mørbradbøf.
Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Grillstegte mørbradbøffer og asparges:
1
bdt grønne asparges (500 g)
3
spsk olie
1
stor svinemørbrad
3
dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18%
½
bdt persille (finthakket)
½
bdt purløg (finthakket)
1
skalotteløg (finthakket)
salt
og peber
1
salathoved
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
*
Sådan laver du Grillstegte mørbradbøffer og asparges:
Skrub
kartoflerne rene og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 8 min.
Sluk
for varmen og lad dem trække færdige under låg ca. 8 min.
Knæk
enderne af de grønne asparges og vend dem med 1½ spsk olie.
Puds
mørbraden fri for fedt og sener og skær den i små bøffer, 1½ cm tykke.
Pensl
bøfferne med olie.
Rør
syrnet fløde eller cremefraiche sammen med persille, purløg og skalotteløg og
smag til med salt og peber.
Skyl
og tør salaten og snit den fint.
Steg
de grønne asparges på en varm grill eller grillpande.
Læg
dem i modsat retning af rillerne, så de ikke falder ned i kullene.
Tril
dem på risten, så de bliver grillet på alle sider.
Tag
dem af grillen, når de har fået grillmønster på alle sider.
Grill
mørbradbøfferne på grill eller grillpande 1½-2 min. på hver side.
Krydr
bøffer og asparges med salt og peber og server med kogte kartofler, salat og
dressing.
---
Her finder du flere opskrifter med dejlige grillretter. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD