Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med
masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben sammen med
salat og flutes
6 personer
# Ingredienser
3 kg ribben fra gris
2½ liter vand
3 laurbærblade
2½ tsk groft salt
10 sorte peberkorn
Grillsauce:
4 dl vand
50 g smør
200 g sukker (ca. 2¼ dl)
½ dl friskpresset citronsaft
4 tsk
worchestershiresauce
3 spsk
dijonsennep
1 tsk groft
salt
Tilbehør:
Salat med sur-sød dressing, se opskrift
og dertil 300 g flutes
* Tilberedning
Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver).
Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog.
Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn.
Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce:
Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i
diameter).
Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad
kanten.
Kog karamellen ca. 13 min eller til den bliver lysegul.
Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i
5 min.
Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen.
Læg dem på bageplader med alufolie.
Grill ribbenene øverst i ovnen i ca. 5 min.
Vend dem efter 2-3 min.
Pensl med den grillsauce, som er dryppet af.
Tips: Ribbenene, der anvendes, er flade ribben.
Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt
koldt vand.
Ribbenene kan også grilles på en havegrill.
Se alle de bedste opskrifter med Ribben
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.