Grillet kylling er et sikkert hit - her har vi fundet en mexicansk opskrift på lækre krydrede kyllingebryster med chilismør og Jicama-agurke salat, sådan
Giver 6 portioner
# Ingredienser
75 g chilismør
(opskrift følger)
6 kyllingebryst halvdele, uden ben (ca 180 g pr stk)
Koriander eller bredbladet persille kviste til pynt
Jicama-agurke salat (se opskrift)
Mel tortillaer - Køb færdige eller bag selv
* Fremgangsmåde
1. Tilbered
chilismør.
Skær chilismørret i
3 mm tykke skiver.
Løsn skindet fra
hvert kyllingestykke; læg 1 skive af chilismørret ind under skindet af hvert
stykke.
2. Forvarm grillen.
Læg kyllingen, med skind siden nedad, på en forberedt rist i bradepanden; top
med noget af det resterende smør.
Grill kyllingen, 15
cm fra varmekilden, i 10 min eller indtil den er brunet ovenpå.
Vend kyllingen; top
med mere af det resterende smør.
Grill i yderligere
10 min eller indtil den er brunet og saften er klar.
3. Til servering,
top med chilismør, hvis det ønskes.
Serveres med
jicama-agurke salat og tortillaer.
Chilismør
# Giver ca 17,5 cl
1 lille tørret ancho
chili, ristet, uden kerner og årer, skyllet
(Se teknik nedenfor
eller under Mexicansk kogekunst)
25 cl kogende vand
115 g smør,
blødgjort
1 fed hvidløg,
finthakket
1 knivspids tørrede
oreganoblade, knust
*
1. Læg chilien i en
lille skål; dæk den med det kogende vand. Lad det stå i 1 time.
2. Læg chilien og 1½
spsk af vandet i blenderen; blend indtil det er jævnt.
Lad det afkøle. Smid
resten af vandet ud.
3. Pisk smørret i en
lille skål med den elektriske mixer indtil det er luftigt.
Pisk hvidløg og
oregano i. Pisk gradvist chiliblandingen i.
Dæk det til og køl
det i 30 min eller indtil det er fast.
Skrab smørret til en
strimmel med en ske og læg det på film; pak det ind i filmen og rul det frem og
tilbage for at forme en 2½ cm tyk rulle. Køl det indtil det er fast.
Ristning af tørrede
chilier: Varm en usmurt tung stegepande op over mellem varme; læg chilierne på
panden i et lag. Steg chilierne i 1 til 3 min indtil farven ændrer sig lidt
(men de må ikke brændes) og chilierne begynder at dufte (men ikke så meget at
de afgiver en frastødende duft), pres dem ned med en spartel og vend dem
jævnligt. Hvis du skal riste et stort antal tørrede chilier, så læg dem i et
lag på en bageplade i en 180 °C varm ovn i 3 til 5 min, indtil chilierne er
varme at røre ved og de dufter. Når chilierne er kolde nok til at arbejde med,
men stadig er smidige, klippes de op på langs med en saks; Tag forsigtigt kernerne
og årerne ud. Hvis det specificeres i opskriften, skylles og gnides chilierne
under rindende koldt vand.
Trin 1: Læg
chilismør under skindet på kyllingen.
Trin 2: Top
kyllingen med chilismør.
Chili smør: Trin 3:
Rul smørblandingen til en rulle.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------