Prøv
at kryddersalte kyllingen før du steger den på grillen. Resultatet bliver
supersaftigt og mørt kød.
4
personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: 3-6 timer. Grilltid: ca. 45 min.
#
Ingredienser til :
1
frisk kylling eller hane (ca. 1500 g)
1
stilk frisk rosmarin
1 tsk
hel sort peber
2
liter vand
1
dl groft salt
3 spsk
farin eller sukker
1 spsk
olie
Grillolie:
1
citron (øko)
3-4
fed hvidløg
1-2
stilke frisk rosmarin
3 spsk
olie
salt
og friskkværnet sort peber
Tilbehør:
2
citroner (øko)
brød
salat
*
Sådan
laver du Kylling med citron og rosmarin:
Skær
gumpen af kyllingen, og skær kyllingen igennem langs brystbenet.
Skær
rygbenet ud, så du har 2 halve kyllinger.
Læg
kyllingen i et stort fad eller i en stor frysepose sammen med skyllet
rosmarinstilk og hel sort peber (evt. i et tefilter).
Rør
salt og farin ud i vandet, og hæld det over kyllingen.
Sæt
det i køleskabet i 3-6 timer.
Vask
citronen, riv skallen fint, og pres saften der skal være 2 spsk saft.
Rør
citronskal og -saft sammen med finthakket hvidløg, 1 spsk finthakket rosmarin, olie,
salt og peber.
Tag
kyllingen op af saltlagen, og tør den med køkkenrulle.
Pensl
skindet med olie, og læg den med skindsiden nedad på en varm grill.
Brun
den i 10-15 min.
Vend
kyllingen, og flyt den til middel varme.
Pensl
med grillolie, og grill kyllingen under låg i ca. 30 min.
Del
citronerne i halve eller kvarter, pensl dem med olie, og grill dem på
skærefladerne i 2-4 min.
Skær
brødet i skiver, grill det, og stænk det med olie.
Stik
en kødnål eller et spid i et kyllingelår, og tjek at den udsivende saft er klar
- så er kyllingen gennemstegt.
Del
kyllingen i lår- og bryststykker, og server med grillstegte citroner, salat og
grillstegt brød.
TIPS:
Er I kun to , så gem kyllingekødet til en god
kyllingesandwich næste dag.
---
Her finder du flere opskrifter på dejlige grillretter. Gå på
opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD