Marineringen er et afgørende led i denne ret. Soja og ingefær giver det neutrale kyllingekød en dejlig smag. Har du en grill må du absolut prøve denne delikatesse
Forberedelsestid 25 min + 1 time marinering. Tilberedning 15
min. Portionen giver 20 stk.
# Ingredienser
2 dl hønse- eller kalvebouillon
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk friskhakket ingefær
2 spsk soja
2 tsk sesamolie
1 kyllingebryst uden skind og ben, i 2 cm tern
½ rød peberfrugt, i 2 cm tern
½ gul peberfrugt, i 2 cm tern
2 forårsløg, i skrå skiver
1 tsk maizenamel
* Tilberedning
1. Læg 20 små træspid i koldt vand i 1 time.
Det vil forhindre træet i at brænde under grilningen.
Hæld bouillonen i en gryde og bring den i kog.
Kog den ind til en tredjedel.
Kom den indkogte fond i en skål og bland det med hvidløg,
ingefær, soja og sesamolie.
Lad blandingen køle helt af
2. Træk kyllingeternene på spid, skiftevis med tern af
peberfrugt.
Læg spiddene i et lavt fad og overhæld dem med marinaden.
Dæk spiddene med film og stil dem i køleskabet i mindst 1
time.
3. Dip: Den resterende marinade opvarmes i en lille gryde og
jævnes med lidt maizenamel.
Stil dippen til side og hold den varm.
4. Opvarm grillen.
Lad overskydende marinade dryppe af spiddene og grill dem i
3 min.
Vend dem af og til.
De færdige spid serveres varme med den lune dip.
Se alle de bedste opskrifter på Spid eller Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.