Den bedste grill er
en udendørs gas- eller trækulsgrill, men man du sagtens få et fint resultat med
ovnens el-grill eller en mindre bordgrill.
Forskellen ligger
udelukkende i smagen - og duften fra trækullene, som trænger ind i kødet.
Det vigtigste, når du
skal grillstege, er at kødet er mørt.
Rosmarinspid
Leverspid
Champignonspid
Rosmarinspid
Grillspid kan
krydres med mange forskellige ting: rosmarin, oregano, hvidløg eller evt.
fennikelgrønt
Grillspid kan
krydres med mange forskellige ting: rosmarin, oregano, hvidløg eller evt
fennikelgrønt. Det vigtigste, når du skal grillstege, er at kødet er mørt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 15 min. Grilltid: 8-12 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
400 g mørt oksekød
100 g bacon
4 løg
1-2 fed hvidløg
salt, peber fra
kværn
frisk/tørret rosmarin
Til pensling:
4 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 spsk tomatpuré
1 knsp cayennepeber
½ tsk paprika (edelsüss)
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i
firkanter på 3-4 cm; klip baconskiverne en gang over og tril dem til ruller.
2. Pil løgene og skær
dem i kvarte.
Drys med 2 tsk friskhakket
eller ½ tsk tørret rosmarin.
3. Lav en blanding
af friskmalet peber, presset hvidløg, en anelse salt og ½ tsk rosmarin på et
stykke smørrebrødspapir.
Læg kødstykkerne på
og ryst papiret, indtil krydderierne har fordelt sig på kødet.
4. Sæt kød, løg og
bacon på spid.
Pisk olien sammen med citronsaft og krydderier; smør kødet.
5. Læg spiddene på
den varme grillrist.
Vend dem hyppigt.
De skal pensles af
og til; kun ganske lidt i begyndelsen - ellers branker kødet.
Drys først med salt,
når kødet er færdigstegt.
6. Til
rosmarinspiddene smager det godt med flûtes eller bagte kartofler - og måske
med en salat
af peberfrugter og løg i marinade.
Gå
til toppen af siden
Leverspid
Sæt små stykker
kalvelever på spid sammen med oksekød, kvarte løg og rød peberfrugt.
Pres 1 fed hvidløg
over skålen med grillolie.
Champignonspid
Sæt store, hele
champignon på spid - forsigtigt, så de ikke brækker - med oksekød, små løg og
stykker af courgetter eller auberginer.
Rør grillolien med
1-2 spsk vin samt reven citronskal.
Gå
til toppen af siden