Marineret lammekød, peberfrugter og løg på rosmarinspid med bagte
auberginer i yoghurt-hvidløgscreme. Det
er let og lammende godt
Til 4 personer.
# Ingredienser
400 g lammekød
4 lange
rosmarinkviste
4 spsk olie
1 fed hvidløg
2 stængler
bladselleri
1 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
Auberginesalat:
2 auberginer
4 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg
½ dl olie
salt og peber
* Tilberedning
Skær lammekødet ud i
terninger.
Pil bladene af
rosmarinkvistene på nær lidt i toppen.
Hak bladene og bland
dem med kødet, olie og revet hvidløg.
Lad det marinere i 1
time.
Skær selleri, løg og
peberfrugter ud i samme størrelse som lammekødet.
Brug kvistene som spid.
Lav et hul med en
spids ting igennem alle grønsags- og kødstykker og sæt dem skiftevis på spiddet.
Pensl spiddene med olie og krydr dem med salt og peber.
Steg dem på grillen.
Auberginesalat:
Auberginerne bages i ovnen på 200·°C i ca 40 min.
Yoghurten drænes i
et kaffefilter natten over.
Når auberginerne er
kolde, piller du skrællen af og hakker dem groft.
Yoghurten røres med
olien (gem lidt olie) og de pressede hvidløgsfed, salt og peber.
De hakkede
auberginer og yoghurten blandes, og resten af olien hældes over.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.