Snobrød og pølser over bål, grill eller i ovn er noget af
det bedste! Med denne nemme opskrift skal snobrødsdejen kun hæve 40 min og
bages 12 min fx i ovn.
☺ kan tilberedes af Børnekokke. Er
fryseegnet. (20 stk.)
# Ingredienser
25 g smør
4 dl mælk
1 dl tykmælk
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g sigtemel (ca. 4 dl)
550 g hvedemel
1 sammenpisket æg
1½ tsk groft salt
½ tsk friskkværnet, sort peber
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord.
Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en firkant (ca. 20x60 cm) på et meldrysset
bord.
Pensl dejen med æg.
Bland salt og peber sammen og drys det på hele dejpladen.
Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler.
Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir.
Tryk enderne fast på bagepapiret og lad snobrødene hæve
tildækket i
ca. 40 min.
Bag brødene midt i ovnen ca. 12 min ved 225 °C.
INFO:
Snobrød er fundet i en ca. 6000 år gammel kongegrav og ser
ud til at være bagt i en ovn.
Skal du bage snobrød over bål, så find en pind, og afbark og
spids den ene ende.
Pinden må gerne være lang så du ikke skal sidde helt inde i
bålet.
Tag en klat dej, og rul den
til en lang strimmel. Sno strimlen rundt omkring pinden.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.