Satay-spid med kylling er en klassiker på thai-menukortet.
De bliver mindst lige så lækre, når du laver dem selv – og så er det slet ikke
svært. 💘
Til 4 personer.
# Ingredienser
12 spid
600 g kyllingebryst
uden skind og ben
2 spsk olie
Marinade:
2 fed hvidløg
1 spsk reven ingefær
1 spsk chilisauce
½ tsk salt
1 spsk sojasauce
3 spsk olie
Jordnøddesauce:
½ dl olie
2 fed hvidløg
½ løg
1 spsk sød chilisauce
1 tsk karry
1 spsk citrongræs
2½ dl kokosmælk
1½ dl vand
3 spsk thai-fiske
sauce
3 spsk farin
3 spsk citronsaft
250 g groft
peanutbutter
½ agurk
½ tsk salt
2 spsk sød chili
sauce
1 spsk vineddike
½ dl vand
Tilbehør: Basmatiris
* Tilberedning
Kyllingekødet skæres
i lange strimler.
Pres hvidløget og
bland det med de øvrige ingredienser til marinaden.
Læg kyllingekødet i
marinaden og lad det trække heri ½ time.
Sæt
kyllingestrimlerne på spiddene ved at stikke spiddet ind fra den korte ende, der
kan kun være ca 2 strimler på hvert spid.
Steg spiddene i olie
på en hed pande i 1-2 min på hver side.
Pres hvidløget, hak
det halve løg og hak citrongræsset meget fint.
Svits dette i olien
et par min sammen med karry og chilisauce.
Tilsæt herefter
resten af ingredienserne og lad peanutsaucen koge langsomt i ca 30 min.
Skræl agurken i
flade strimler med en kartoffelskræller.
Tilsæt salt og lad det stå 15 min.
Bland chilisauce,
vineddike og vand til en lage, som hældes på de afdryppede agurker.
Server spiddene med
peanutsaucen og agurkesalaten til.
INFO: Satay, eller sate på indonesisk og malaysisk
stavemåde, er en sydøstasiatiske retter med krydret, spaltet og grillet kød,
serveret med en sauce. Det er fra Indonesien og populært i Malaysia,
Filippinerne, Singapore, Thailand og Brunei.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.