Bars, Dicentrarchus labrax, hører til havaborrerne. Den
sølvfarvede fisk bliver sjældent meget mere end 80 cm lang. Den lever blandt
andet i farvandene omkring Danmark, specielt i Vesterhavet. Om sommeren nærmer
den sig kysten og er da en yndet lystfiskerfisk.
Den smukke og grådige fisk har beige-rosa kød, der kan minde
om laksens i udseende. Derfor kaldes den også af og til for lakseaborre.
Den kan både steges og dampes. En kort retningslinie er at
tilberede den som laks, og nyde den med samme tilbehør.
Barsen fås sjældent i almindelig handel, men der sker så
meget nyt hos fiskehandleren i disse år, at det er klogt at holde sig a jour.
Indtil videre er det mest lystfisker-eksemplarer, man kommer på nærmere hold
af.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Aborre og Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------