Grundopskrlft. Arbejdstid: 10 minutter. Skal hvile mindst 1
time. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Beignetdej:
125 g hvedemel (godt 2 dl)
1 knsp salt
1 æg
½ dl øl
2 spsk olie eller smeltet smør
* Sådan laves Beignetdej:
1. Bland de »våde« dele, øl, 1 dl vand, olie (smør) og
æggeblomme, gem æggehviden til senere.
Tilsæt salt og rør hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen
er glat.
2. Lad dejen hvile mindst en time.
Så når øllet at gøre sin virkning.
Dejen gærer en anelse, og smagen forstærkes.
3. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen, umiddelbart før
beignetterne friturebages.
Tips: Stykker af kød, fisk, grønsager eller skaldyr
kan vendes i beignetdej og bages/steges i 180 °C varm fritureolie.
Prøv med en franskbrødsterning på 1 cm, den skal blive lysebrun
på 1 minut.
Skal beignetdej en bruges i dessertsammenhæng, fx til frugt,
kan dejen tilsættes 1 tsk sukker, eller de færdige, vel afdryppede beignetter
kan drysses med flormelis. Dejen tåler udmærket at vente, helt til næste dag.
Dog bør den piskede æggehvide først tilsættes, kort før dejen bruges.
Se de bedste opskrifter med Beignetdej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------