Bekkasin, Capella, er som sneppen af vadefugleslægt. Navnet
er antagelig hentet i det franske bec, der betyder næb, og hentyder til
fuglens, der er langt og spidst. Dobbeltbekkasinen er den største og let
genkendelig på sin hvide »bug«. Vægten er omkring et par hundrede gram. Den
mindre, enkeltbekkasinen, vejer kun omkring det halve.
Både enkelt- og dobbeltbekkasinen har brunspættet fjerdragt
med lidt tværstribet tegning. Karakteristisk er endvidere, som nævnt, det
lange, tynde, spidse næb, og de tynde ben. Bekkasinen skal plukkes nænsomt og
de små dun svides forsigtigt væk. Dog skal hovedet flås og øjnene fjernes, hvis
fuglen skal serveres med hoved, og det bliver den hyppigt.
Bekkasinen har godt af at hænge koldt, men frostfrit et par
dage efter jagten, der foregår fra den 16.8.-31.12. Ikke så meget af hensyn til
mørheden. den er mør nok, men af hensyn til smagen, der træder tydeligere frem.
Den bør dog først plukkes og tømmes, kort før den skal tilberedes. Jægere og
andre vildtelskere spiser den lille fugl med indvolde, under henvisning til, at
det er en lille sart fugl med sunde spisevaner.
Hør Bekkasinens stemme
Se de bedste opskrifter med Bekkasin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------