Oprindelse
Berberiænder opdrættes i udlandet, især Frankrig, derfor har
man ikke som med danske ænder garanti for dyrevelfærd.
Berberiandebryst er et lækkert stykke kød, der er nemt at
stege og kan varieres på utallige måder.
Berberiand fås frosne hele samt udskåret i lår og bryst.
Berberiand fås frosne hele samt udskåret i lår og bryst.
Som alternativ til den store andesteg; hvorfor ikke gøre det
nemt for sig dig juleaften?
Beregn 1 berberiandebryst pr. person, så er der rigeligt.
Rids på skindsiden, drys med groft salt og peber, steg på
pande ca. 15 min i alt ved medium til lav varme. Pak ind og lad det hvile 10
min.
Hæld 3 spsk andefedt fra panden over rødkålen, det smager
pragtfuldt.
Saucen laves på andefond (fx pulver), som fås i de fleste
supermarkeder.
Berberiand er mørkt og fed kød, derfor klæder det kødet at
blive tilberedt med noget syrligt såsom rødvin, balsamicoeddike,
brombær, tyttebær, tranebær, kirsebær,
og solbær.
Tips:
Når en and eller andet slags kød langtidssteges, så omdannes
sener og væv til gelantine, som er blødt - derfor bliver langtidsstegt kød mørt
og nemt at tygge. Det er en fordel at langtidsstege en
and - kødet bliver mere mørt og saftigt.
Berberiand - Se også And.
Hør Berberiandens stemme
Se flere opskrifter
med And
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------