Blomme, Prunus, er en kendt og elsket frugt, og den findes i
utallige arter. Her i Danmark holder vi os til en halv snes, der fordeler sig
sådan: Tidligst den lille, runde, blå Rivers Early, der allerede ses i juli. Straks
herefter igen en blå blomme, den lidt større Czar. Sidst i august kommer·den
gule Quillins Reine Claude og kort herefter, i begyndelsen af september, den
rødgule Victoria.
I september ses endnu en reineclaude, nemlig Althanns Reine
Claude, der er violet med blåt skær. Kort efter dukker den ægte Reine Claude
frem. Det er en lille uanselig grøn blomme med sparsomme, bittesmå røde prikker
- og langt den bedste af reine claude-blommerne.
Omtrent samtidig ses den store, rødgrønne Jefferson, en
pragtblomme, efterfulgt af en lige så herlig spiseblomme, den store, mørkeblå
Kirkes.
Endelig, hen i oktober måned, den mellemstore, ovale,
sortblå sveskeblomme. Det er den, der tørres til svesker andre steder på
kloden.
Katrineblommer brugtes meget før i tiden som et begreb for
(hjemme)tørrede blommer, der, efterhånden som teknikken forbedredes, oftere og
oftere erstattede svesker. Nu om dage bruges så at sige kun svesker.
Sæsonen for danske blommer ligger altså fra juli til
oktober, men både inden og uden for dette tidsrum importeres der blommer fra
udlandet. Blommer bruges friske, i desserter og bagværk. Men også i kødretter.
Endvidere henkogt og syltet. De egner sig ikke særlig godt til frysning, men
det kan dog gøres. Bedst ved at flække og udstene dem og fryse dem med eller
uden sukker.
Holdbarhed: ca. 1 år
Se de bedste opskrifter med Blommer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------