Det er de unge skud af den store brændenælde, Urtica dioeca, eller den lille, Urtica urens, der bruges.
Det er vigtigt at bruge handsker ved plukning og
tilberedning og at plukke planterne langt fra alfarvej, af hensyn til
forureningen. Der er ingen grund til at frygte gener ved fortæringen. De små
brændehår mister brænde-evnen under tilberedningen.
Brændenælder skal behandles som spinat, det vil sige nippes
for grovere stilke, skylles, skoldes og spules før de hakkes til suppe,
stuvning eller omelet.
Alene eller sammen med spinat og kørvel.
Brændenælden er rig på C-vitamin, fosfor og jern.
Se de bedste opskrifter med
Brændenælde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------