Danbo er en fast
ost, almindeligvis med gul og sjældnere med rød paraffinskorpe. Snitfladen
afslører få, men regelmæssigt runde huller.
Smagen er mild, let
syrlig, men osten fås også med kommen og lagret, med en stærkere smag.
Fedtprocenten varierer, den fås både som 45%, 30% og 20% ost. Konsistensen er
smidig og skærbar. Danbo spises som den er, men den fede er også velegnet i
varme osteretter. Kog den ikke med for længe, så bliver den »lang«.
Den fedeste danbo
kan fryses. Den vinder ikke ved det, men 8-14 dage kan den tåle. Lad den tø
langsomt op i køleskab.
Se de bedste opskrifter med Danbo
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------