Det mest spiste dyrevildt her i landet er rådyr, dådyr, kronhjort, sika og vildsvin, der alle må skydes herhjemme i jagtsæsonen (se herunder). Hertil kommer rensdyr og elg,
der importeres frosset eller røget fra det nordlige Skandinavien. Af småvildt
er haren og vildkaninen langt de mest spiste. Begge kan købes hos
vildthandleren.
Vildtkød er mørkere
end det meste kød fra tamme dyr. Et ungt dyr kendes på en ret lys kødfarve med
et nærmest mat skær, og ribben, der brækker nemt. Ældre dyr har mørkere kød og
ribben, der er svære at brække.
En ung hare har
bløde poter og øret rives nemt. Gamle harer har gule tænder og slidte,
afstumpede ører. Vildthandleren ved besked. Unge rådyr regnes for bedst, men
også kød af dådyr og kronvildt er særdeles delikat. Ryg og kølle er dyrest, så
kommer bov, og endelig fås der ureelt vildtkød, der egner sig særdeles godt
til ragouter, bouillon, fars og paté.
Vildsvin må ikke
være over 2 år, så har velsmagen forladt dem.
Vildsvinekød, af
ryg, skinke og bov er mest eftertragtet. Det skal steges igennem. Det er ikke
trikinkontrolleret. Der er forskellige meninger om, hvilket vildt der skal
hænge og hvor længe.
Generelt er det
efterårsvildtet, der hænger længe, noget temperaturen også giver mulighed for.
Jagtsæsonen
Råbuk 16.5.-15.-7.
og 1.10.-31.12.
Rå og lam 1.10.-31.12.
Dåhjort og kalv 1.9.-29.2.
Då 1.10.-31.12.
Kronhjort og kalv 1.9.-29.2.
Kronhind 1.10.-31.12.
Sikahjort og kalv 1.9.-29.2.
Sikahind 1.10.-29.2.
Vildsvineorne hele året
Vildsvineso og grise
1.10.-29.2.
Hare 1.10.-18.12.
Vildkanin hele året
Se de bedste opskrifter med Dyrekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------