Lær dig hemmelighederne omkring håndteringen af disse lækre
dejark, som giver dig ubegrænsede muligheder for at lave flot bagværk.
• Fillodej er et magrere alternativ til butterdej. Et godt
valg når det gælder om at spare på fedtet.
1. Det er vigtigt at håndtere arkene rigtigt. Dæk
dejpladerne som ikke bearbejdes med et fugtigt klæde, og arbejd kun med et par
ark ad gangen.
2. Vær meget omhyggelig, når dej arkene skal lægges oven på
hinanden.
Det er svært at ændre, hvis de ikke ligger rigtigt fra
starten.
3. Anvend en blød
pensel, når fedtstoffet skal pensles på dejen - en hård pensel kan rive hul på
dejen. Begynd ved kanterne og arbejd ind mod midten.
4. Hvis dejen er blevet tør, kan man sprøjte lidt lunkent
vand over ved hjælp af en sprayflaske.
5. For at undgå sprækker i dejen skal dejen optøes i
køleskabet natten over. Lad den derefter stå i stuetemperatur 1 time, tildækket,
inden den foldes ud.
Her følger nogle tips, som leder til det bedste
resultat, når man arbejder med fillodej.
• Se efter fillodej i frysedisken i dit supermarked.
Dejen kan også være vakuumpakket og har da forlænget
holdbarhed.
• Arbejd hurtigt når du bruger fillodej, så den ikke tørrer
ud og bliver skør.
• Hvis man skal spare på fedtet, kan man spraye dejarkene
let med grønsagsbouillon i stedet for at pensle dem med smeltet fedtstof.
• Opbevar fillodej i køleskabet i emballagen og i en plastpose
op til 4 uger.
Forkert opbevaring kan føre til, at de sarte dejark krøller
sammen og krymper.
INFO: PÅ dansk hedder det fillodej og ikke filodej. Fillo er
første
led via engelsk filo 'fillodej' fra græsk phyllon 'blad', altså ordret 'bladdej'
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.