Five spice er et
klassisk krydderi i det kinesiske køkken. Som navnet indikerer, er det et mix
af fem krydderier: stjerneanis, szechuan-peber, fennikel, kanel og nellike.
Disse krydderier er alle markante i smagen, og balancen er derfor vigtig i
sammensætningen af det.
Blandingen er
aromatisk, kompleks og lidt stærk, og passer godt til især svine- og andekød.
Prøv den i julemaden, hvis du er frisk på et velsmagende eksperiment!
# Ingredienser
1 tsk kanel
5 stk stjerneanis
4 spsk sichuanpeber
2 spsk hele nelliker
2 spsk fennikelfrø
En morter eller hakker
* Tilberedning
Hak stjerneanis,
sichuanpeber, fennikelfrø og hele nelliker i en minihakker
Bland kanel i
Fyld på glas og luk
tæt. Opbevares tørt og mørkt.
Brug af det som rub
til svin og fjerkræ, eller som krydderi i vegetarisk fars
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.