Flambering vil sige at overhælde en ret med spiritus, sætte ild til (bedst med en tændstik) og lade flammerne dø ud. Formålet er at koncentrere smagen af den spiritus, man bruger,
mens alkoholen fordamper. Der er to ting at iagttage, hvis en flambering skal
lykkes: spiritussen skal holde mindst 40%, ellers fænger den ikke, og den må
ikke være for kold. At lune den en anelse på en stor ske eller vente et øjeblik
efter at den er hældt over emnet (tæl til fire), øger chancen for, at ilden
fænger omgående, som den skal.
Flambering kan ske
under tilberedningen af en ret, som det sker ved fx Coq au vin, eller den kan
afslutte en tilberedning, ofte en dessert.
Sørg for,
at der er plads til at flambere, bøj aldrig hovedet ind over, og se også til,
at handlingen ikke foregår lige under emhætten eller spisebordslampen.
Sørg for,
at flammerne dør helt ud, og stå aldrig med en flaske for at hælde mere
spiritus på. En enkelt næsten usynlig flamme kan være nok til, at ilden hopper
tilbage i flasken, der kan komme til at fungere som sprængstof.
Se de bedste opskrifter med
Flambering
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------