Hvad er forskellen på revelsben, ribben, og spareribs? Det
er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det ret godt - se den rigtige slagters svar
her
Spareribs, ribben, kamben
Revelsben, en skive
Ribbensteg med svær
For der er nemlig forskellige opfattelser af hvad revelsben
og spareribs egentlig er, og selv langt ind i supermarked-branchen er der
uenigheder.
Men grundlæggende er revelsben et stykke ribben (en “skive”)
med et godt stykke kød på. Typisk en 3-5 centimeter høj og 2-3 cm tyk. De kan
også være uden ben.
Spareribs er hele rækker af ribben, som du måske kender fra
de færdige pakker fra supermarkedet. Disse spareribs laves af kamben, og dem er
der en god opskrift på her.
Det er den helt korte og enkle forklaring.
INFO: Kamben er en række svineribben, som kan koges, bages
og grilles, og spist i forskellige køkkener rundt om i verden. De skæres fra den
nederste del af grisen specifikt maven og brystbenet bag skulderen og
inkluderer 11 til 13 lange knogler. Der er en dækning af kød oven på knoglerne
og også mellem dem.
Se en god opskrift
på grillede ribben (spareribs) HER
Andre udskæringer af
gris.