Glasur er sukkerovertræk til kager lavet af fx flormelis og vand. Glasuren sætter prikken over i'et på de færdigbagte kager. Den giver afveksling og gør kagerne mere indbydende. Glasuren kan tilsættes smagsstoffer. Appelsinsaft, kakao eller smagsstoffer som rom. Den kan farves af kakao eller frugtfarve.
Grundopskrift. Arbejdstid:
2 min. Let at lave. Lav pris (4 personer).
# Ingredienser
til Glasur:
100 g flormelis (ca.
2 dl)
ca. 1 spsk vand
*
Sådan laves Glasur:
1. Rør vandet i den
sigtede flormelis, til glasuren er jævn og glat.
Brug den omgående,
ellers størkner den og bliver ubrugelig.
2. Fordel glasuren
med en paletkniv dyppet i varmt vand.
Her er til 1
lagkage.
Tips: Appelsin- eller citronsaft, stærk kaffe
eller rom kan erstatte vandet.
Kakaoglasur
Bland flormelis op
med kakaopulver og rør glasuren sammen med vandet.
Se også
Chokoladeglasur.
Chokolade-smørglasur
100 g ren chokolade
65 g flormelis (ca.
1,25 dl)
40 g smør
Sådan laves Chokolade-smørglasur:
1. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad.
2. Rør den sigtede
flormelis i og tilsæt smørret i små bidder.
3. Lad det smelte i
chokoladen under omrøring.
Tag det fra varmen
og lad det svale lunkent.
4. Stryg straks
glasuren på, mens den er lunken.
Brug en paletkniv
dyppet i varmt vand.
Hvis du skal lave kransekager med hård glasur er
æggehvideglasur en god ide.
Glasur med æggehvide (icing)
150 g flormelis (ca.
3 dl)
1 æggehvide
Sådan laves Glasur
med æggehvide:
1. Pisk æggehviden
stiv.
2. Sigt flormelissen
i og pisk glasuren sammen, til den er tyk og marengsagtig.
3. Sprøjt den på
gennem en pose med spids tylle.
Denne glasur egner
sig kun til sprøjtning af kager og desserter, fx kransekage.
Se de bedste opskrifter med
Glasur
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------