Guava, Psidium guajava, er en dessertfrugt på størrelse med en pære. Den kan være rødgylden eller grøn, og frugtkødet er hvidt, gult eller gulrødt. Guava kan skrælles og spises som en pære, den kan også bare deles og spises af skallen med ske, eller indgå i frugtsalat.
Smagen er mildt sødlig, og den modne frugt dufter meget
aromatisk. Og moden skal den være. Så giver den efter for let tryk. Er den
hård, må den modne et par dage i stuetemperatur.
C-vitaminindholdet er enormt, 3-6 gange større end
citrusfrugternes. Den dyrkes i tropisk Amerika, i Israel, Orienten og Indien,
hvor den også danner basis for rom, saft og marmelade. Fås med mellemrum det
meste af året, importeret fra Brasilien, Israel, Indien og Mexico.
Guava er frugten fra guavatræet (Psidium guajava) og andre i
samme slægt (Psidium), der tilhører myrtefamilien, og som oprindeligt stammer
fra den tropiske del af det amerikanske kontinent Mexico, den nordlige del af Sydamerika
og del af Caribien, hvorfra guavatræet har spredt sig til blandt andet Asien.
Guava findes vildtvoksende i omkring 100 arter med runde el. let pæreformede
frugter, der normalt er mellem 3-10 cm i diameter. Frugten har en hård, let
bittert smagende skal, der kan have forskellige farver, men hos den mest
udbredte art har en hård, grøn skal. Frugtkødet kan være mange forskellige
farver: hvid, rød, pink og gul. Frugten smager sødligt.
Guavafrugter
(Psidium guajava), umoden og moden
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------