Vildt lækker opskrift på muslinger i hvidvin. Låg på gryden,
skru op for varmen, det skal koge og vent i 5-10 min. Nyd sådan en portion
Moules Frites
Forret til 4 personer
# Ingredienser
2 kg muslinger
3 dl hvidvin eller vand
lidt hakket løg
persillekviste
evt. hvidløg.
* Fremgangsmåde
Muslinger købes levende og skal tilberedes så hurtigt som
muligt, helst samme dag.
Skyl muslingerne i køkkenvasken under rindende, koldt vand.
Børst dem med en stiv børste eller en skuresvamp.
Alt sand og grus skal fjernes, også evt. »skæg«, der stikker
uden for skallen.
Inden kogningen må du sikre sig, at muslingerne er levende,
dvs. at skallerne er fast tillukkede.
Hvis nogen skaller er åbne, giver du dem et hårdt slag mod bordet, hvorefter de
lukker sig; hvis ikke skal de kasseres.
Brug en meget stor gryde med låg.
Til 2 kg muslinger bruges 2 glas (3 dl) hvidvin eller vand.
Tilsæt lidt hakket løg, persillekviste, evt. hvidløg.
Kog denne lage op.
Hæld muslingerne i den spilkogende lage, læg låg på og skru
op for varmen.
Ryst gryden af og til.
Dampes 6-10 min. alt efter størrelse, til skallerne åbner
sig.
Tag muslingerne op med en hulske.
De, der ikke har åbnet sig, kasseres.
Nu er muslingerne klar til at spises, dampede i skallen med
den varme lage over, gratinerede eller som fyld i supper og saucer.
Tips
Muslinger og tomater går fint sammen, især i en suppe.
Lav en tomatsuppe efter opskriften, men med fiskebouillon.
Tilsæt friske, dampede muslinger (eller muslinger fra dåse)
i stedet for makaroni.
Smag evt. til med basilikum.
Muslinger er lækker mad - her fyld i tomatsuppe.