Kardemommefrøene tilfører denne cremede risbudding en
karakteristisk smag af Østen. Prøv at servere den med Figensyltetøj
eller Rabarberkompot
med ingefær
Forberedelsestid 5 min. Tilberedning 25 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
frøene fra 4 kardemommekapsler, knuste
4 dl fløde
4 dl mælk
75 g sukker
75 g grødris
* Tilberedning
1. Bring mælk og fløde i kog i en gryde sammen med
kardemommefrøene.
Når det koger, tages gryden fra varmen, og det køler af et
øjeblik.
Rør sukker og ris i.
Herfra kan mælkeblandingen stilles i køleskabet til næste
dag,
hvis du vil forberede noget af desserten i forvejen.
2. Bring mælkeblandingen i kog, dæmp varmen til meget lav og
kog risen
under konstant omrøring 20-25 min, til den begynder at
tykne.
Risen skal være blød og mælken cremet.
Når man trækker en ske gennem grøden, skal man kunne se grydens
bund et øjeblik,
inden grøden begynder at samle sig igen.
(Husk at risbuddingen tykner yderligere selv, efter at den
er taget af blusset).
Server med tørret eller henkogt frugt, fx Figensyltetøj
eller Rabarberkompot
med ingefær.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.