Aftensmad Hovedret Morgenmad. Arbejdstid: 10 min. Kogetid i alt: ca 15 min. Let at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Rømmegrøt - Norsk surflødegrød
2½ dl cremefraiche (38%)
hvedemel (1½ dl)
¾ dl sødmælk
½ tsk salt
Tilbehør: smeltet smør, kanel, sukker
*
Sådan laves Rømmegrøt - Norsk surflødegrød
1. Bring cremefraichen i kog og lad den koge 2 min. og ikke
længere.
2. Sigt ⅓
af melet i cremefraichen under kraftig omrøring.
Lad blandingen netop koge op, mens der røres.
Tilsæt resten af melet og rør blandingen godt sammen.
Konsistensen skal være som en smør-melopbagning.
3. Bring mælken i kog i en anden gryde.
Undgå aluminium, som kan misfarve mad med mælk.
Hæld den kogende mælk gradvis i cremefraicheblandingen under
omrøring.
Lad grøden koge igennem 7-8 min., den skal være jævn og
ensartet i konsistensen.
Smag til med salt lige inden servering.
4. Server grøden med smeltet smør, kanel og sukker.
Tips: Til rømmegrøt skal man anvende den fede cremefraiche,
den magre fnugger, så snart den når kogepunktet.
Rømme er oprindeligt navnet på sur fløde, som formodentlig
stadig findes på nogle norske gårde.
I dag anvender man også cremefraiche.
Desværre syrner dansk piskefløde ikke, så den bliver brugbar
i madlavning.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------