Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Bagværk Hjemmebag.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 50 min. Bagetid: 15 min. Antal: 12 stk.
# Ingredienser til Rundstykker,
spanske
3 dl vand
25 g gær
½ dl olie
2 tsk salt
150 g sigtemel (3 dl)
360 g hvedemel (6 dl)
Til pensling: 2 spsk vand og 1 spsk olie
* Tilberedning af Rundstykker, spanske
1. Lun vandet (35 °C), og rør gæren ud heri.
Rør olie i og tilsæt salt.
2. Rør sigtemelet ud i gærvæden.
Kom hvedemelet i og ælt dejen godt igennem.
Den skal slippe fingre og bord.
Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt og tildækket
en halv time.
3. Ælt dejen kort.
Rul den til en tyk pølse og skær den i 12 lige store
stykker.
Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir.
Tril rundstykker, sæt dem på pladen og lad dem efterhæve
tildækket, ca 20 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket olie og vand.
Bag bollerne midt i ovnen ca 15 min.
Pensl rundstykkerne 2 gange med koldt vand under bagningen.
Det gør skorpen sprød.
Lad dem køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Halvdelen af vandet i dejen kan erstattes af
ymer.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rundstykker
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------