De små, tykke pandekager kendes i England under navnet Skotske pandekager. De kan serveres varme med smør og forskellig frugt.
Forberedelsestid 8 min + 1 time i køleskabet. Tilberedning
15 min. Portionen giver ca. 12 stk.
# Ingredienser
1 æg, sammenpisket
50 g sukker
25 g smør
2¾ dl mælk
225 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk ravigottesauce
salt
* Tilberedning
1. Pisk ægget med halvdelen af sukkeret.
Smelt smørret med resten af sukkeret i en lille gryde.
Tag gryden af blusset og tilsæt mælk og 1 tsk koldt vand.
2. Sigt mel, natron, bagepulver, ravigottesauce og et drys
salt i en stor skål.
Lav en fordybning i midten og hæld æg og mælk heri.
Arbejd dejen sammen med en grydeske, til den er jævn.
Stil skålen tildækket i køleskabet natten over.
3. Pensl en tefalpande med smeltet smør og varm den op ved
jævn varme.
Sæt små pandekager af ca. 2 spsk dej af på panden.
Lad dem stege, til dejen begynder at boble på overfladen.
Vend dem og steg færdig på den anden side.
Server dem straks eller hold dem varme under alufolie i
ovnen.
Kokketips
Serveres med smør, citronsaft og sukker, ahornsirup eller
henkogt frugt.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.