Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Skal hvile: ca 1 time Hævetid: 15 min. Bagetid: 10-12 min. Svær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: ca 15 stk.
# Ingredienser til
Smørbirkes
30 g gær
1½ dl mælk
1 æg
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk salt
1 tsk sukker
75 g smør
æg til pensling
3 spsk (lys) birkes
*
Sådan laves Smørbirkes
1. Smuldr gæren og opløs den i den kolde mælk.
Tilsæt det sammenpiskede æg, mel, salt og sukker og ælt dejen
godt sammen.
Lad dejen hvile koldt ½ time.
2. Rul dejen til en aflang plade på et melet bord i ca ½ cm's
tykkelse.
Skær det kolde smør i tynde skiver og fordel det over ⅔ af dejen.
Fold dej stykket uden smør ind over og fold endnu en gang, så
der bliver en aflang dej strimmel i 3 lag.
Rul atter dejen ud og gentag processen med udrulning og sammenfoldning
mindst 2 gange mere.
Læg dejen 15 min. til afkøling mellem hver udrulning.
3. Sæt ovnen på 250 °C.
4. Rul den færdige dej til en aflang plade på ca 30x55 cm.
Fold den i 3 lag på den lange led og skær den derefter i 5 cm
brede stykker.
Sæt brødene på en let smurt bageplade eller på en plade beklædt
med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca 15 min.
5. Pensl brødenes overflade med sammenpisket æg og drys tæt med
birkes.
Sæt pladen med smørbirkes midt i ovnen og bag dem 10-12 min,
til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af utildækkede på en bagerist.
Server smørbirkes flækkede smurt med smør.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------