Disse fiskefileter bliver uimodståelige, når de tilberedes i stil med det krydderstærke Cajunkøkken.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner
#Ingredienser
4-8 fiskefileter af hvid, fast fisk, fx torsk eller sej
(150-200 g/person)
1 spsk vegetabilsk olie
citroner til garnering
PANERING:
1 dl hvedemel
1 spsk færdigkøbt cajunkrydderi
eller
1 spsk paprika
2 tsk chilipulver
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk hvidløgspulver
* Tilberedning
1. Bland paneringen af mel og cajunkrydderi godt på et
stykke
smørrebrødspapir.
2. Paner fisken på begge sider, og ryst det overflødige mel
af.
Opvarm olien på en pande ved jævn varme.
3. Steg fileterne i ca. 5 min.
Vend dem en gang. De er færdige, når fiskekødet er hvidt og
ikke længere gennemskinneligt.
Det tager lidt længere for torsk og lidt kortere tid for rødspætte.
4. Anret fisken på tallerkener, og garner med citron.
Server straks.
VARIATION
Cajunpaneringen passer ikke bare til fisk, men giver også
dejlig
smag til kylling og kalkun. Det kan derfor være godt at have
denne panering parat til brug. Gang opskriften til
paneringen
med tre, og gå frem efter punkt 1.
Opbevar i plastpose eller tætsluttende dåse ved stuetemperatur
ca. 1 måned, eller i fryseren højst 3 måneder.
Cajunkrydret fiskefilet:
Pr. portion: Kalorier 251 = Kilojoule 1054
Kulhydrat 10 g Protein 40 g Fedt 5 g (17%) Fibre 1 g
• Fisk med hvidt kød er en vigtig og mager proteinkilde.
• I fisk findes flere vigtige vitaminer, mineraler og sunde
fedtsyrer.
Tips:
Friske fiskefileter bør være fugtige, næsten gennemsigtige,
og have en fast konsistens. De skal lugte friskt og må ikke
have stærk fiske- eller ammoniaklugt.
Fersk fisk skal helst tilberedes samme dag, den er købt.
Helt nyfanget fisk bør hvile i køleskabet ca. 12 timer,
inden
den tilberedes, ellers går den let i smuler.
Når du køber frossen fisk. skal du undgå pakker med is på,
for det tyder på, at fisken kan have været tøet op og
frosset
igen under transporten.
Optø frossen fisk i køleskab eller ved stuetemperatur lige
før
tilberedningen.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr eller Cajun krydderi
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.