Frokost. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30-40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Champignonsoufflé:
500 g champignon
30 g smør
2 fed hvidløg
Soufflédej:
30 g smør
30 g hvedemel
3 dl varm mælk
4 æg
3 spsk hakket persille
salt og peber
Souffleform 1½ l
* Tilberedning Champignonsoufflé:
1. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem under
rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre.
2. Skær champignonerne i skiver.
3. Smelt 30 g smør på panden og svits champignon og knust
eller finthakket hvidløg, ca 6 min.
4. Tag champignonerne af panden og blend dem eller hak dem
meget fint.
Soufflédej:
5. Smelt smørret i en gryde, rør det glat med melet, og
tilsæt den varme mælk, lidt ad gangen, under fortsat piskning.
Lad stuvningen koge et par minutter under omrøring. Tag
gryden fra varmen.
6. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i stuvningen,
en ad gangen.
7. Rør champignonmassen i stuvningen, tilsæt hakket persille
og smag til med salt og peber.
8. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i
stuvningen.
9. Smør souffléformen og fyld soufflemassen i. Formen må kun
blive trekvartfuld.
10. Bag souffleen ved god varme, 200 °C i 35-45 minutter.
Den falder lidt sammen, kort efter den er taget ud af ovnen.
Det gør ikke noget.
Server straks.
Tips: Server smeltet smør til. Eller smør rørt blødt
med lidt hvidløg, citron og persille Det er en gylden regel, at gæsterne venter
på souffleen, aldrig omvendt.
Dejen kan tilsættes lidt mere hvedemel, eventuelt Maizena,
det gør souffleen mere stabil, men går ud over karakteren.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------