Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Gratineringstid: 10 min. Hviletid, dej: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer. Antal: 8 stk.
# Ingredienser
til Crêpes Cordon Bleu:
Crêpes-dej:
100 g hvedemel (ca 2
dl)
3 dl mælk eller
fløde
2 æg
¼ tsk sellerisalt
50 g smeltet smør
Fyld:
8 skiver skinke
4 spsk cremefraiche
8 spsk reven ost
(emmentaler eller cheddar)
Gratinering:
4-6 spsk cremefraiche
4 spsk reven ost
(emmentaler eller cheddar)
*
Sådan laves Crêpes
Cordon Bleu:
Crêpes:
Kom melet i en skål.
Pisk mælken i, lidt ad gangen.
Tilsæt æg,
sellerisalt og smeltet smør.
Lad dejen hvile en
halv times tid.
Rør dejen sammen
igen.
Kom kun smør på
panden til den første pandekage.
Hæld ca ½ dl dej på
en lille pande, vip den, så dejen fordeles i et tyndt lag over hele pandens
bund.
Bag pandekagerne
lysebrune, men kun på den ene side.
Fyld:
Tag dem af panden og
læg fyldet på den ubagte side:
Først ½ spsk cremefraiche,
dernæst en skive skinke og øverst 1 spsk reven ost.
Fold pandekagerne om
fyldet og læg dem side om side med sammenføjningen nedad i et smurt ovnfast
fad.
Fordel cremefraiche
og reven ost over og gratiner i en 225°C varm ovn i ca 10 min.
Pandekagerne skal
være gyldne, ikke brune, så smager osten bittert.
Server straks.
Tips: Pandekagerne kan fryses med fyldet. Dog skal
cremefraiche og reven ost fordeles over lige inden gratineringen.
Holdbarhed: 1 måned.
Se alle de bedste opskrifter med Crêpes
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------