Forret Frokost. Arbejdstid: ca 1 time. Skal trække: 2-3 timer. Ovntid: ca ½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (6-8 personer).
# Ingredienser
til Kalvepostej, grovhakket:
500 g kalvebryst uden ben
500 g stribet flæsk (kogeflæsk)
250 g kalvelever
75 g spæk
1 dl (tør) hvidvin
½ dl cognac
1 kvist timian eller ½-1 tsk tørret
2 stilke merian eller 1 tsk tørret
salt og peber
Endvidere:
150 g spæk i tynde skiver
2 laurbærblade
Postejform: 1¼ l
*
Sådan laves Kalvepostej, grovhakket:
1. Skær kalvebryst, flæsk, kalvelever og spæk i ganske små
tern med en skarp kniv.
2. Bland kødet og hæld hvidvin og cognac over.
Krydr med timian, merian, salt og peber og lad farsen trække
køligt 2-3 timer.
3. Sæt ovnen på 180 °C.
4. Beklæd en postejform med tynde spækskiver og fyld farsen
i.
Dæk med et par tynde spækskiver og læg et par laurbærblade
oven på.
Bag postejen ca 1½ time ved 180 °C.
5. Tag den ud og lad den blive helt kold, før den serveres.
Gerne først næste dag.
Tips: Grøn salat eller fx Blomkålssalat passer
til sammen med Flûtes.
Små grønne agurker, Cornichons, oliven eller syltede
perleløg er også fint tilbehør.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------