Kogt flæsk er en rigtig klassiker på frokostbordet, som man
desværre ikke ser så ofte mere. Kogt flæsk måske suppleret med brunede kartofler.
til 4 personer
# Ingredienser
1 kg stribet flæsk (mere
magert end foto)
1-1½ l vand
2 laurbærblade
2 spsk eddike
6-8 hele peberkorn
1 kg grønkål uden
stok (eller 1-2 pk frossen)
50 g smør
¾ l mælk
salt og sukker
* Tilberedning
1. Flæsket sættes
over i vand og koges 1-1½ time med krydderier.
2. Kålen koges,
hakkes og blandes i en stuvning af smør, mel og mælk.
3.Det kogte flæsk
skæres i skiver (evt. efter nogen tids afkøling) og
serveres sammen med
kålen, måske suppleret med brunede kartofler.
Tips:
Der er mange gode
grunde til at servere kogt flæsk med grønlangkål.
Grønkål er en af de
sundeste og billigste kålsorter - og kogt flæsk
smager faktisk
allerbedst, når du lader det afkøle i suppen og
serverer det koldt
som pålæg.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.