Denne sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som
gæsteret i 1970'erne og 80'erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige
lejligheder. Prøv den alligevel …
(6 pers.)
# Ingredienser
1 stort fast blomkålshoved
150 g kvark med urter eller krydderier
2 dl cremefraiche
½ tsk karry
1 salathoved
250 g fine ærter, friske eller dybfrosne
200 g rejer
Pynt: dild og rejer
Tilbehør: flute.
* Tilberedning
Rens og skyl blomkålen.
Læg den evt. i koldt vand tilsat salt i 10 min.
Kog blomkålen i letsaltet vand, til den er knap mør, ca. 15
min.
Afkøl blomkålen.
Læg den godt afdryppede blomkål på et fad.
Rør kvark og cremefraiche sammen.
Smag til med karry.
Hæld lidt af salatsaucen over blomkålen og server resten
til.
Læg salatblade, kogte ærter og rejer omkring blomkålen.
Pynt med dild og rejer.
Se alle de bedste opskrifter med Blomkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.