Ved hjælp af æg og
få andre råvarer, er det hurtigt at fremtrylle gode retter til frokost-eller
middagsbordet. Det er æg i en fart
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Bagetid: 25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
2 spsk smør el.
margarine
3 spsk hvedemel
1 dl bouillon
1½ dl fløde
3 æg
250 g kogt
kyllingekød
150 g ærter
1 spsk hakket
persille
1 spsk hakket kørvel
½ tsk rosmarin
reven muskatnød
salt, peber
* Tilberedning:
1. Smelt
fedtstoffet, rør melet i og spæd med bouillon og fløde.
Lad saucen koge
igennem.
Tag den fra varmen
og lad den svale.
2. Del æggene og rør
æggeblommerne i en ad gangen.
Skær kyllingekødet i
terninger, fjern skindet.
Bland det i sammen
med ærter, persille, kørvel, rosmarin, muskatnød, salt og peber.
Pisk æggehviderne
stive og fold dem forsigtigt i.
3. Fordel blandingen
i 4 smurte portionsforme.
4. Bag gratinerne
ved 200 °C ca. 25 minutter.
Variation:
Gratinen kan også
bages i en stor gratinform.
Bagetiden er 40-50
minutter ved 200 °C.
INFO: Gratin er en fransk madret tilberedt i et ild- eller
ovnfast fad i ovn. Ordet er afledt af det franske gratter, der betyder skrabe
eller kradse og henviser til at retten traditionelt består af rester fra de
forudgående dages måltider.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.