Forret Tilbehør. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile: ½-1 time. Let at lave. Lav pris.
4 personer. Antal: 12 stk.
# Ingredienser
til Pandekager, grønne
120 g hvedemel ()
½ tsk salt
mælk
3 æg
smeltet smør
Endvidere:
frisk spinat eller
frossen helbladet
1 dl piskefløde
lidt smør til bagning
*
Sådan laves Pandekager, grønne
1. Bland hvedemel og salt i en skål.
Pisk mælken i lidt ad gangen. Pisk, til dejen er lind og
ensartet.
2. Tilsæt æggene, et ad gangen, og herefter det smeltede
smør.
Lad dejen hvile ½-1 time.
3. Skyl imens spinaten godt under rindende, koldt vand.
Befri den for stilke og grove blade.
Damp spinaten ved god varme og under låg i en gryde i det
vand, der hænger ved.
Den skal netop falde sammen.
Kom spinaten i en si og spul den koldt.
Så bevarer den smag, farve og vitaminer bedst. Hak spinaten
fint.
Frossen spinat skal tø igennem, trykkes fri for vand og
hakkes fint.
4. Rør spinaten i dejen.
Pisk fløden stiv og vend flødeskummet i.
5. Kom lidt smør på panden til den første pandekage.
Hæld ca ½ dl af dejen på panden. et afhænger af pandens
størrelse hvor meget, men en pande på 15- er god.
Vip den, så dejen fordeles over hele pandens bund.
Bag pandekagerne lysebrune på begge sider. Rør hyppigt i
dejen.
Tips: Spis pandekagerne til suppe eller bouillon,
eller server dem fyldte som forret.
Brug fx fyldet fra Crêpes,
fyldte, gratinerede.
Se alle de bedste opskrifter med Pandekager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------