En sprødstegt pariserbøf er en god klassiker. Det bliver så
lækkert! Jeg har kommet lidt af det lækre tilbehør i bøfferne, så helt
traditionel klassisk er de ikke, men næsten … nu er det endelig tid til pariserbøf
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halvér portionen.
# Ingredienser til Pariserbøf:
500 g oksekød af god kvalitet
1 æg
1 spsk finthakket kapers
salt og peber
1 spsk olie og 1 spsk smør til stegning
2 skiver godt brød
Tilbehør:
2 rå æggeblommer
1 lille rødløg finthakket eller i ringe
3 spsk finthakket syltet rødbede
2 spsk kapers
2 spsk friskrevet peberrod
2 spsk mango chutney
salt og friskkværnet peber
* Sådan laver du en god pariserbøf:
Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.
Del kødet i to, form det til to ikke alt for tykke bøffer.
Bøfferne lægges oven på brødet, og klemmes godt sammen,
specielt rundt i kanten.
Rids bøfferne med en skarp kniv.
Varm olien op på panden og smelt smørret til det er bruset
af, steg bøfferne med kødsiden nedad, indtil de er færdig på denne side.
Steg dem færdige på brødsiden, til brødet er gyldent og
sprødt.
Anret på en tallerken med løgringe, æggeblomme, rødbede,
kapers, peberrod, mango chutney og salt og peber. Server med en grøn salat, som blot er vendt
med lidt vinaigrette.
INFO: Pariserbøf er en bøf af hakket oksekød, lagt på et
stykke hvidt brød og stegt i kort tid, med tilbehør efter egen smag som en rå
æggeblomme, hakkede syltede rødbeder, hakkede rå løg, kapers, høvlet peberrod
og pickles. Pariserbøffen findes på næsten alle danske frokostrestauranter og
er også en hverdagsspise, da den ikke er dyr at lave.