Logo

Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

 
Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Skal trække: 3 døgn. Skal tørre: 1 døgn. Røges: 8 timer. Kogetid: 2½-3 timer. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst
3 kg oksebryst med ben
Saltlage:
vand
1 helt hvidløg (mange fed)
800 g groft salt (9¾ dl)
200 g mørkt farin ()
3 laurbærblade
5 kryddernelliker
5 (tørrede) chilipebre
1 spsk sennepsfrø.
rødvinseddike
Endvidere:
½-1 spsk mild paprika (edelsüss)
1 tsk knust koriander eller bukkehornsfrø

 
Grønsager:
2 gulerødder
2 porrer
¼ selleri
1 løg
Røgeovn til koldrøgning
Kødsnor
*
Sådan laves Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst
1. Udben oksebrystet, eller få slagteren til det.

 
Saltlage:
2. Hæld vandet i en gryde.
Del hvidløget i fed, pil og del dem.
Kom dem i gryden sammen med de øvrige ingredienser.
Kog saltlagen op og lad den blive kold.

 
3. Prik kødet flere steder med en stor kødnål eller en stegegaffel med lange »ben« og læg det i den helt kolde lage.
Lad det trække svalt i 3 døgn.

 
4. Tag kødet op, tør det.
Læg det på et fad, og lad det ligge tørt og svalt ca 1 døgn.
Køleskabet er et godt sted, men det krydrede kød kan give afsmag på sart mad (med mælk og æg især), der må dækkes godt til.

 
5. Drys kødets inderside med paprika og koriander (eller bukkehorn) og rul det tæt, som en rullepølse (se Kalverullepølse).
Snør det fast med kødsnor.

 
6. Hæng eller læg kødet øverst i ovnen.
Kom et lag savsmuld i optændingsskuffen og dryp lidt sprit i hjørnet og antænd det. Vedligehold gløderne ved at drysse mere savsmuld i skuffen ca hver time.
Røg pastramien i røgeovnen ved svag varme, 20-25 °C, (koldrøgning) i ca 8 timer.

 
7. Kog pastramien 2½-3 timer i vand, der dækker, tilsat de istandgjorte, groft delte grønsager.
Skum suppen, når den koger op, dæmp varmen og lad kødet mørne under låg.
En nål skal gå nemt igennem.

 
8. Server pastramien varm, lun eller kold.

 
Tips: Server varm pastrami i skiver med årstidens grønsager fx gulerod, persillerod eller pastinak, men også porrer og løg.
Eller server den kold i tynde skiver med Agurker, salt, i pitabrød eller på surbrød og med sennep. Eller med Chein, der også er klassisk tilbehør.
Andre stykker på oksen egner sig til pastrami, men holder man sig til jødisk tradition, er det forkødet, der bruges, fordi jødiske spiselove forbyder bagkødet.
Pastrami kan dog med held tilberedes af bagkød som entrecôtestykke, tyksteg og culotte, men så skal kogetiden halveres. Se Okse, udskæring af.

 
Sådan laves Pastrami


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 
1. Udben oksebrystet.


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

Saltlage:
2. Hæld vandet i en gryde.
Del hvidløget i fed, pil og del dem.
Kom dem i gryden sammen med de øvrige ingredienser.
Kog saltlagen op og lad den blive kold.


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

3. Prik kødet flere steder med en stegegaffel.
Læg det i den helt kolde lage.
Lad det trække svalt i 3 døgn.


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

4. Tag kødet op, tør det og lad det ligge tørt og svalt ca 1 døgn.
Drys kødets inderside med paprika og koriander (eller bukkehorn).
Rul det tæt, som en rullepølse.
Snør det fast med kødsnor.


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

5. Røg pastramien i røgeovnen ved svag varme, 20-25 °C, (koldrøgning) i ca 8 timer.


Pastrami - Kryddersaltet, røget oksebryst 

6. Kog pastramien 2½-3 timer i vand, der dækker, tilsat de istandgjorte, groft delte grønsager. Skum suppen, når den koger op, dæmp varmen og lad kødet mørne under låg.
En nål skal gå nemt igennem.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her