At servere risotto
med farve- og vitaminrige peberfrugter er altid populært. Her er en
virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! Ret nemt og godt
Tid: ca 50 min, heraf
20-25 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
3 grønne
peberfrugter
3 røde peberfrugter
5 dl vand
1 tsk salt
FYLD:
2 skiver bacon
1½ dl hakkede
tomater
2 dl rundkornede ris
½ tsk salt
3½ dl vand
1 lille ds. majs
(300 g)
1 spsk hakket basilikum
¼ tsk peber
salt
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
fyldet.
Striml baconskiverne og steg dem nogle minutter i en sauterpande.
2. Tilsæt tomater,
ris, salt og vand. Lad det koge under låg 15-20 min.
Lad majsen løbe af.
3. Skær et låg af
peberfrugterne der hvor stilken sidder.
Hak låget og rør det
irisblandingen.
Fjern kerner og
ribber forsigtigt
så peberfrugterne
ikke går i stykker.
4. Bring vand og
salt i kog.
Blancher peberfrugterne ca 3 minutter. Lad dem dryppe af.
5. Stil skiftevis de
røde og grønne peberfrugter tæt sammen i et ovnfast fad.
6. Rør majs,
basilikum, peber og evt. lidt salt irisblandingen.
7. Fyld
peberfrugterne med risblandingen.
Læg aluminiumsfolie
over og stil fadet i en 200 °C varm ovn ca 10 min.
Fjern folien og
fortsæt bagningen 10-15 min.
8. Server med en
dressing eller mayonnaisesauce samt brød.
Tips: Bacon kan erstattes med røget skinke eller
hamburgerryg, som skæres i tern eller i strimler.
Se alle de bedste opskrifter med Bacon Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------