Servér en lækker og enkel grøn salat, der alligevel imponerer dine gæster, når du topper den med et perfekt pocheret æg. Det er ikke så svært, som det lyder.
Salat med pocherede
æg og letkogte grønsager til 4 personer. Tilberedningstid: ca 25 min. Ikke
fryseegnet
# Ingredienser
4 friske æg
pr. liter vand: 1 tsk salt + 1 tsk eddike
½-1 salathoved
200 g ærter og
gulerødder
4-8 skiver flute
50 g smør
1 fed hvidløg
4-5 spsk olie
1-2 spsk vineddike
salt, peber
2 spsk hakket
persille
* Fremgangsmåde
1. Bring vand, salt
og eddike i kog.
Slå æggene ud i en kop og lad dem glide enkeltvis ned i det kogende vand.
Saml forsigtigt
hviden om blommen med en hulske.
Det er vigtigt at bruge friske æg for at få hviden til at samle sig om blommen.
Lad dem koge svagt
3-4 min.
Tag æggene op og
puds dem fri for evt. trevler.
2. Giv ærter og
gulerødder et kort opkog i letsaltet vand, hvis der bruges frosne.
Hæld vandet fra og
lad dem blive kolde.
3. Smelt smørret
gyldent og rist flûte-skiverne heri.
Krydr med knust
hvidløg.
4. Skyl salatbladene
og beklæd en skål med dem.
Fordel ærter og
gulerødder, de pocherede æg og flûtes-skiverne heri.
5. Rør olie og
eddike sammen til marinade.
Krydr med salt og
peber og hæld marinaden over salaten.
Drys med hakket persille.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------