Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Let at lave. Lav pris. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Øllebrød, norsk
80 g hvedemel (ca 1¼ dl)
1 l mælk
1 l hvidtøl
85 g sukker (1 dl)
Rugbrødstoppe:
125 g rugbrød
50 g sukker (godt ½ dl)
25 g smør
*
Sådan laves Øllebrød, norsk
Rugbrødstoppe:
1. Riv rugbrødet på den fine side af råkostjernet og bland
det med sukkeret.
Smelt smørret på en pande og rist rugbrød/sukkerblandingen
sprød.
Fordel blandingen i små forme, fx æggebægre, og pres den let
sammen.
Øllebrød:
2. Pisk melet og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde
under opvarmning.
Tilsæt resten af mælken under fortsat piskning.
Lad blandingen koge ved svag varme ca 5 min, rør eller pisk
hele tiden.
3. Varm hvidtøllet op i en gryde og rør det i mælkeblandingen.
Smag til med sukker.
Varm øllebrøden til kogepunktet, den må ikke koge, så
skiller den.
4. Server øllebrøden dampende varm, vend rugbrødstoppene ud
af formene og server dem til.
Tips: 1-2 tsk fintreven citronskal kan tilsættes den
færdige øllebrød.
Øllebrøden kan også sødes med sirup.
Se alle de bedste opskrifter med Øl
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------