En klassisk østersret. Den er tilberedt med fløde, hvidvin
og bacon og sættes under grillen, så den bliver smukt gylden. Skal den ikke
være så stærk, kan man udelade chili.
Forberedelsestid 50 min. Koge/stegetid 15 min. Til 4
personer
# Ingredienser
24 østers
FLØDESAUCE
2 tsk Tabasco
120 g bacon i skiver, uden svær
4 æggeblommer
1 dl hvidvin
¾ dl piskefløde, let pisket
½ rød chili, udkernet og finthakket
1 spsk olie
1 lille rød peberfrugt, i meget tynde strimler (julienne)
* Tilberedning
1. Østers åbnes og tages ud efter anvisningen nedenfor.
Læg østerserne i en skål med deres saft og sæt den i
køleskab.
Rens de dybe skaller grundigt, og kasser de flade.
2. Hæld 1 tsk Tabasco i skålen med østers, inden den sættes
i køleskab.
Læg baconskiverne i en lille gryde, dæk dem med koldt vand,
bring det i kog og
lad dem simre 4 min.
De afdryppes, skylles under koldt vand for at fjerne
overskydende salt.
Tørres på køkkenrulle og skæres i tændstiktynde strimler.
3. Kom æggeblommer, hvidvin og resten af Tabasco i en
ildfast skål,
som anbringes over en gryde med simrende vand - skålens bund
må ikke berøre vandet.
Pisk kraftigt, til massen er øget tre-fire gange i omfang.
Tag skålen fra varmen og pisk, til massen har
stuetemperatur.
Vend fløde og chili i og sæt den til side.
4. Ovnens grill forvarmes.
Varm olien på en pande og rist baconstrimlerne gyldne,
tilsæt peberfrugt og
svits yderligere 1 minut, til de er bløde, men ikke har
taget farve.
Østerserne og deres saft varmes i en gryde for svag varme i
1 minut.
Får de for meget, bliver de seje.
Læg dem tilbage i deres skaller, som anbringes i et ovnfast
fad
(et lag groft salt i bunden vil forhindre, at de vipper).
Fordel østerssaften over dem, derefter bacon og peberfrugt.
Til sidst fordeles æggemassen over dem og de sættes under
den varme grill i 2 min,
eller til de er gyldne. Serveres straks.
Åbning af østers
Anvend en østerskniv med beskyttelsesskjold og beskyt altid
den hånd,
der holder østersen, med et tykt klæde.
Østerserne skrubbes i koldt vand.
Læg en østers med den hvælvede side nedad
på et tykt, dobbelt klæde i håndfladen.
Stik østerskniven ind ved den spidse ende af østersen ved
hængslet.
Før kniven ind, så mindst 3 cm af bladet er inde.
Vrid kniven, så skallerne løsnes fra hinanden.
Før kniven hele vejen rundt mellem østersen og den øverste
skal,
skær hængslet igennem og fjern den øverste skal.
Østersen løsnes med kniven og tages op.
Saften hældes gennem en sigte, foret med musselin, i en
skål,
således at eventuelt sand sies fra. Gem saften.
Se alle de bedste opskrifter på Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.