Forret Frokost. Arbejdstid: 45 minutter Bagetid: 15 minutter.
Middelsvær at lave. Høj pris.
(4 personer)
# Ingredienser til Asparges
i butterdej:
friske grønne asparges
2 plader frossen butterdej eller ca. hjemmelavet
salt
Til pensling: 1 lille æg
Avocadosauce:
1 avocado
1 tsk citronsaft
½ dl aspargesvand
1 æggeblomme
olie
salt og peber
* Sådan laves Asparges
i butterdej:
Butterdej:
1. Frossen butterdej skal tø igennem først.
Rul butterdejen til et ½ cm tykt og bredt bånd.
Skær båndet i 4 dele (ca. 6 x ) med en skarp kniv.
Sæt ovnen på 200 °C.
2. Læg butterdejsfirkanterne på en plade og pensl dem med
sammenpisket æg.
Ægget må helst ikke løbe ned ad siderne, det kan forhindre
dejen i at hæve flaget.
Bag firkanterne ca. 15 minutter, så skal de være høje, lette
og gyldne.
Lad dem evt. holde sig varme med åben ovndør.
Asparges:
3. Skær eller bryd enderne af aspargesene, og kog
endestykkerne i letsaltet vand, der netop dækker, i 10 minutter.
Si kogelagen fra og gem den.
4. Kom aspargesene i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4
minutter.
De skal bevare smag og struktur uden at være rå.
5. Hæld vandet fra og omvind dem med et rent klæde
(viskestykke), så holder de sig varme og tørre.
Avocadosauce:
6. Sørg for, at olie og æggeblomme til mayonnaisen har
stuetemperatur.
Rør æggeblommen med lidt salt og rør, til den er sej.
Tilsæt olien. Først dråbevis, senere i en tynd stråle under
kraftig piskning.
Rør, til mayonnaisen er tyk og blank.
Smag til med salt og peber og stil mayonnaisen til side.
7. Skær avocadoen midt igennem på den lange led og fjern
stenen.
Grav kødet ud og mos eller blend det sammen med citronsaft,
aspargeskogelage, salt og peber.
8. Bland avocadomosen forsigtigt i mayonnaisen.
Anretning:
9. Del butterdejsbagværket til bund og låg med en meget
skarp kniv.
Anbring bundene på hver sin tallerken og fordel aspargesene
herover.
Aspargeshovederne må gerne rage ud.
Fordel avocadosaucen over, dæk let med butterdejslåget og
server straks.
Tips: En passende mængde butterdej kan laves af hvedemel, smør, lidt eddike og lidt
koldt vand.
Hakket, hårdkogt æg klæder retten. Det skal lægges på
avocadosaucen, straks før butterdejslåget lægges på.
Se flere opskrifter
med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------