Forret Suppe. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: 20 minutter.
Middelsvær at lave. Mellem pris. (4
personer)
# Ingredienser til Aspargessuppe,
legeret:
friske, hvide asparges
hønsebouillon
salt og (hvid) peber
Smørbolle:
smør
hvedemel
Legering:
2 æggeblommer
½ dl fløde
* Sådan laves Aspargessuppe,
legeret:
1. Skræl aspargesene tyndt fra hoved mod fod og bryd den
træede ende af.
Kog skræller og endestykker i letsaltet vand, der netop
dækker, i 10 minutter og si det.
2. Skær aspargesene i 2- lange stykker. Tag hovederne fra.
3. Kom aspargesstykkerne (uden hoveder) i en gryde sammen
med bouillonen og kogevandet fra endestykkerne.
Bring suppen i kog, dæmp varmen og lad den koge småt i 6-7
minutter.
Kog hovederne med de sidste 1-2 minutter.
Tag aspargesene op og hold dem tørre og varme i et
viskestykke.
4. Rør hvedemel og smør sammen til en smørbolle og pisk den
i den kogende suppe.
Lad den koge et par minutter og tag den fra varmen.
5. Pisk æggeblommer og fløde sammen og hæld det under
piskning i den hede, men ikke kogende suppe.
Suppen må ikke koge, efter at den er legeret, så skiller
den.
Kom aspargessnitter og aspargeshoveder i suppen.
Smag til og server straks.
Tips: Dåseasparges kan erstatte, men resultatet kan
ikke sammenlignes.
Hønsebouillon kan udmærket koges på et eller to kyllingeskrog
og lidt urter.
Grønsagsbouillon kan også danne stammen i denne suppe.
Spis flutes eller toast Melba (millimetertynde skiver hvidt
brød tørret gyldne i ovnen) til.
Se flere opskrifter
med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------