Bagna cauda kaldes også bagna calda (varmt bad). Denne er
fra Piemonte. En dansk variant kunne være sammen med halve, hårdkogte æg.
Retten er for hvidløgselskere.
Forret Frokost. Arbejdstid: 15 min. Let at lave. Lav pris. Kan
tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser til Bagna
cauda:
6 fed hvidløg
mælk
10-12 ansjosfileter i lage
3-4 spsk olie
2 spsk smør
Tilbehør: rå grønsager fx blegselleristængler, agurkestave,
gulerødder og peberfrugter
* Sådan laves Bagna
cauda:
1. Pil hvidløgene, skær dem i skiver og kog dem møre i lidt
mælk, der næsten skal opsuges af hvidløget. Mos det sammen.
2. Hak ansjoserne og kom dem i og rør til en brunlig grød.
Rør olie og smør i og varm det hele op.
3. Hold bagna caudaen varm over svagt blus, evt. fyrfad.
Dyp egnede grønsager med fast struktur, fx
blegselleristængler, agurkestave, gulerødder og peberfrugtstrimler i.
Tips: Hvis bagna caudaen ser ud til at skille, kan
der røres lidt koldt vand i.
Lidt hakkede, friske valnøddekerner kan iblandes, når
årstiden tillader.
Se opskrifter til
Forret
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------