Logo

Blåmuslinger, sømandskonens - Moules marinières

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåmuslinger, sømandskonens - Moules marinières 

 
Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 minutter. Kogetid: 5 minutter. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer) 

 
# Ingredienser til Blåmuslinger, sømandskonens:
2 kg friske blåmuslinger
3-4 skalotteløg
1 bdt persille
1 lille kvist timian
½ laurbærblad
50 g smør
2-2,5 dl (tør) hvidvin
friskkværnet peber

 
* Sådan laves Blåmuslinger, sømandskonens:
1. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Kasser muslinger, der ikke lukker helt, eventuelt ved let slag mod bordkanten.

 
2. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Skyl og hak persillen.

 
3. Smelt smørret i en stor gryde, der skal være plads til alle muslingerne.
Kom løgene i og lad dem snurre klare få minutter.
Tilsæt den hakkede persille, timian og laurbærblad.

 
4. Kom hvidvin og friskkværnet peber i gryden og bring det i kog.
Tilsæt muslingerne og damp dem ved stærk varme under låg i ca. 5 minutter.
Ryst ofte gryden, så dampes muslingerne mest ensartet og bliver færdige på samme tid. Kasser muslinger, der herefter lukker tæt.

 
5. Tag muslingerne op med en hulske og læg dem i en meget varm terrin.
Si kogelagen gennem et fint klæde eller gennem et stykke pladevat i en sigte.
Hæld straks den siede kogelage over muslingerne og server med god flutes til.

 
Tips: Du kan servere direkte fra gryden, men muslinger medfører en del meget fint sand, der samler sig på bunden af gryden. Derfor er det nødvendigt at si suppen, så den kan spises op, den er en uundværlig del af retten der i øvrigt bør serveres i dybe tallerkener.
Saltet er ikke »glemt«. Den side af sagen klarer muslingerne selv.
Den øverste skal kan vrides af hver musling inden servering, så fylder de mindre.

 
Se flere opskrifter med blåmusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her